Meille uunikasviksista on tullut sesonkiruokaa puolihuomaamatta : syksyisin niitä tehdään aika ajoin, muulloin ne tuppaavat täysin unohtumaan. Näiden kanssa piti olla soijarouhepyöryköitä, mutta laiskuus iski, ja ne jäävät nyt toiseen kertaan.



Uunikasvikset

perunoita
punajuuria
porkkanoita
bataattia
sipulia
öljyä
balsamicoa
mausteita/yrttejä
suolaa

Pese ja lohko perunat. Kuori kaikki muut kasvikset ja pilko sopiviksi paloiksi: bataatti kannattaa jättää reilusti muita isommaksi, punajuuret sen sijaan melko pieniksi. Sipulin saa pysymään paremmin kasassa, kun jättää sipulin päätyyn hieman kantaa jäljelle, ja leikkaa sitten isoiksi lohkoiksi. Kokoa kaikki kasvikset kulhoon, lorauta päälle reilusti öljyä ja ujo liraus balsamicoa. Lisää muita mausteita maun mukaan, kunhan niitä on reilusti. Kippaa kasvikset pellille mahdollisimman erille toisistaan, lykkää pelti uuniin 225C, ja unohda asia ainakin pariksikymmeneksi minuutiksi. Parinkymmenen minuutin jälkeen kannattaa tarkistaa tilanne: kääntele kasvikset, ja seuraile tilannetta kunnes homma on valmis (riippuu kasvisten koosta). Tarjoa esimerkiksi soijapyöryköiden kera.