Keväällä Köyhät Ritarit tekivät ruokaa suurista pastakotiloista. Pastakotiloita ei kuitenkaan aivan heti löytynyt, joten asia jäi hautumaan. Stockan herkusta näitä ihanuuksia loppujen lopuksi kuitenkin löytyi, ja tänään pääsimme tositoimiin. Köyhien Ritareiden reseptissä oli lihaa, joten päädyimme joskus Glorian ruoka&viini-lehdessä olleeseen ohjeeseen.

Meidän tarkoituksenamme oli siis kokeilla Pastanjauhajienkin kokkaamia ricotta-pinaatti-kotiloita, mutta toisin kävi. Kummastakaan lähikaupasta ei löytynyt ricottaa, joten korvasimme sen erinomaiseksi osoittautuneella vuohenmaitotuorejuustolla ja maustamattomalla tuorejuustolla. Muutaman muunkin muunnoksen alkuperäinen ohje koki, joten lopputuloskin taisi olla aika erilainen! Erinomaisen hyvää joka tapauksessa. Mitä muuta voi toisaalta odottaakaan, kun raaka-aineet ovat kummankin mieleen.:)



Täytetyt pastakotilot
4 hlölle

1/2 pkt (á 500 g) suuria pastakotiloita (Conchiglioni rigati)

Täyte:
1 pienenpuoleinen sipuli
1 valkosipulinkynsi
200 g herkkusieniä
300 g pakastepinaattia
öljyä
suolaa
mustapippuria
1 pss (70 g) cashewpähkinöitä
200 g vuohenmaitotuorejuustoa
200g maustamatonta tuorejuustoa 13%

Päälle:
1-1,5 dl hienoksi raastettua parmesaani- tai pecorinojuustoa

Keitä pastakotilot al denteksi suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää tilkka oliiviöljyä, jotta pastakotilot eivät tartu toisiinsa. Nosta pastat kevyesti öljyttyyn uunivuokaan tai vatiin.

Pilko sipuli pieneksi, ja valkosipuli aivan pieneksi. Huuhtele ja pilko herkkusienet. Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja lisää sienet, sipuli ja valkosipuli. Paistele kunnes ylimääräinen neste on lähes haihtunut. Sulata pakastepinaatti ja purista siivilässä mahdollisimman kuivaksi. Lisää pinaatti pannuun ja paistele tovi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Jäähdytä. Pilko cashewpähkinöitä hieman pienemmiksi, älä kuitenkaan aivan muruiksi. Lisää kumpikin tuorejuusto sekä rouhitut pähkinät jäähtyneeseen seokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Annostele noin ruokalusikallinen täytettä kullekin pastakotilolle. Ripottele lopuksi hieman juustoraastetta päälle. Pane uuni lämpiämään 250 asteeseen ja kytke grillivastus päälle. Kuorruta uunin ylätasolla 5-10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa ja kotilot saavat hieman väriä. Annostele lautaselle ja tarjoa salaatin kanssa.