Ullanunelmissa on tehty joskus daimeja. Tänään mekin kokeilimme, miltä karkkitehtailijana toimiminen tuntuu. Näistä tuli tolkuttoman hyviä, kannattaa kokeilla! Palojen lohkeavuus näyttäisi riippuvan kylmyydestä: Suoraan jääkaapista otetut lohkesivat kuten daim, pöydällä olleet voi helposti leikata siisteihin paloihin. Kukin siis makunsa mukaan.. Santtu vie näitä huomenna töihin, pitäisiköhän tehdä toinen satsi kotiin? ;)



Daim
A4-arkillisen verran

3 rkl leivontaan sopivaa margista
3 rkl tummaa siirappia
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
150 g maitosuklaata

Sulata paksupohjaisessa kasarissa margis. Kun margis on sulanut, lisää kaikki muut aineet paitsi maitosuklaa. Hämmennä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes seos alkaa irrota kasarin reunoilta ja pohjalta yhtenäiseksi massaksi (Meillä meni varmaan joku 20min). Kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi levyksi nopeasti, seos jämähtää pian. Anna seoksen kovettua kunnolla, sulata maitosuklaata ja levitä seoksen pinnalle. Laita levy jääkaappiin kovettumaan ja taittele paloiksi.