Mitä tehdä punaviinimarjoista? Nehän maistuvat tuoreena erinomaiselle, ja pakastamalla saa talvellakin marjoja, mutta leivonnaisia tai jälkkäreitä olemme punaviinimarjoista tehneet hyvin vähän. Tänään ajattelimme kokeilla punaherukkasorbettia. No, olimme hieman kärsimättömiä, joten tuloksena olikin kylmää punaherukkavaahtoa..:) Punaherukkavaahdon kanssa sopii ihanasti kinuskikastike, joko kylmä tai kuuma. Tällä kertaa ostimme valmista kastiketta kaupasta, mutta mikäpä siinä, oli joka tapauksessa hyvää! Makea kinuski ja pirtsakka punaherukka ovat hyvä pari.



Punaherukkavaahto
2 isoa annosta

5 dl punaherukoita
1 dl + 1 rkl tomusokeria
1 munanvalkuainen

Tarjoiluun:
kinuskikastiketta

Soseuta punaviinimarjat ja painele siivilän läpi saadaksesi tasaista massaa. Siirrä massa noin puoleksi tunniksi pakastimeen. Kun punaviinimarjasose on jäähtynyt, sekoita siihen oman maun mukaan tomusokeria, suunnilleen desi oli meidän mielestä sopiva. Vatkaa munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa 1 rkl tomusokeria. Sekoita valkuaisvaahto punaherukkaseokseen ja siirrä pakastimeen. Sekoittele pakastamisen aikana sen muutamaan kertaan. Jos haluat jäistä vaahtoa, noin parin tunnin pakastus riittänee. Sorbettiin pakastusaikaa ja sekoituskertoja tarvitaan vastaavasti enemmän..:) Tarjoa kylmän tai kuuman kinuskikastikkeen kera.