maanantai, 13. elokuu 2007
Kirpsakkaa ja makeaa (Jäinen punaherukkavaahto kinuskikastikkeella)
Punaherukkavaahto
2 isoa annosta
5 dl punaherukoita
1 dl + 1 rkl tomusokeria
1 munanvalkuainen
Tarjoiluun:
kinuskikastiketta
Soseuta punaviinimarjat ja painele siivilän läpi saadaksesi tasaista massaa. Siirrä massa noin puoleksi tunniksi pakastimeen. Kun punaviinimarjasose on jäähtynyt, sekoita siihen oman maun mukaan tomusokeria, suunnilleen desi oli meidän mielestä sopiva. Vatkaa munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa 1 rkl tomusokeria. Sekoita valkuaisvaahto punaherukkaseokseen ja siirrä pakastimeen. Sekoittele pakastamisen aikana sen muutamaan kertaan. Jos haluat jäistä vaahtoa, noin parin tunnin pakastus riittänee. Sorbettiin pakastusaikaa ja sekoituskertoja tarvitaan vastaavasti enemmän..:) Tarjoa kylmän tai kuuman kinuskikastikkeen kera.