Tämä pasta on maukasta, ja kurpitsansiemenet tuovat siihen mukavaa pureskeltavaa. Proteiinia tässä ei pahemmin ole, mutta eipä kai joka ruoka voi aina niin tasapainoinen ollakaan!



Kesäkurpitsatagliatelle
2 hlölle

tagliatelle-pastaa
oliiviöljyä

1-2 kynttä valkosipulia
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
4 luumutomaattia
kourallinen kurpitsansiemeniä
2 rkl ruohosipulituorejuustoa
basilikaa
mustapippuria
suolaa
parmesanjuustoa

Aloita vihanneksista: Murskaa ja pilko valkosipulit. Höylää kesäkurpitsasta pitkiä lastuja perunankuorimaveitsellä, ja leikkaa luumutomaatit pitkittäin neljään lohkoon. Kuumenna pannussa keskilämmöllä reilu loraus öljyä, ja paista valkosipulia lyhyen aikaa (puoli minuuttia tms.). Lisää kesäkurpitsat ja hetken niitä käänneltyäsi luumutomaatit. Kun tomaateista on irronnut hieman nestettä, on kurpitsansiementen vuoro. Anna porista pari minuuttia, jotta siemenet hieman pehmenevät. Lisää sitten tuorejuusto ja mausteita. Tarjoa tagliatellen ja parmesanjuuston kera.