Tänään oli poikkeuksellinen päivä, sillä kokeilimme jopa kahden ruokablogin leipomuksia. Tässä hieman turinaa toisesta, toinen ilmestyy kunhan on ehditty maistella ensin. Nämä ohrarieskat ovat Vegemisiltä. Maistuivat hyviltä, tosin suosikkejamme perunarieskoja nämä eivät ihan päihittäneet. Voi olla että paisteltiin hiukka liian kauan.. No, hyviä olivat joka tapauksessa. Alla ohje melkein Vegemisien sanoin, lisäsimme vain tilkan öljyä.



Ohrarieskat
4 isoa

2,5 dl vettä
0,5 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
4,25 dl ohrajauhoja
tilkka oliiviöljyä

Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja vatkaa jauhoseos kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja alusta loputkin jauhot taikinaan. Sekoita viimeiseksi tilkka öljyä taikinaan. Taikina jää melko löysäksi, mutta niin sen pitääkin. Mikäli taikinasta tekee liian tuhtia, rieskoista tulee korppukovia. Älä ylitä ohjeenmukaista jauhomäärää vaikka mieli tekisikin. Anna taikinan seistä noin 10 minuuttia. Taputtele kostutetuin käsin 1-2 cm:n paksuisia pieniä tai isoja rieskoja leivinpaperille. Paista 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nauti lämpimänä levitteen kera.