Tänään teimme pizzaa, jonka pohjassa oli ruisjauhoja. En tiedä onko ruisjauhoilla jotain tekemistä asian kanssa, mutta pizzasta tuli ihanan ohutta!



Rukiinen pizza
pellillinen

Pohja:
2 dl vettä
1/2 tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
2 dl ruisjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

Päälle:
paseerattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
2-3 tomaattia
1/2 paprika
aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiveja
pestoa
emmentaljuustoa
oreganoa, basilikaa
herneenversoja

Tee ensin taikina. Lämmitä vesi 42C:een, ja lisää suola ja desi vehnäjauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput ruis- ja vehnäjauhot vähitellen. Lisää lopuksi öljy, ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30min. Tee odotellessasi täytteet valmiiksi: Pilko valkosipulit ja tee sipulista ja tomaateista ohuita siivuja. Leikkaa paprikat pitkiksi siivuiksi, puolita aurinkokuivatut tomaatit ja raasta emmentaljuusto.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, laita uuni lämpenemään 250C. Anna myös pellin lämmitä samalla: saat rapeampaa pizaa kun pelti on valmiiksi kuuma. Kauli taikinasta pellin kokoinen pizza ja levitä paseerattu tomaatti kauhalla tai ruokalusikalla. Ripottele valkosipulit ja hieman mausteita. Laita päälle sipulit, tomaatit, paprika, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Lusikoi päälle pestoa ja ripottele juustoraaste. Lisää lopuksi oreganoa ja basilikaa maun mukaan. Kun uuni on lämmennyt, ota pelti uunista ja siirrä pizza leivinpapereineen pellille. Paista n. 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä. Koristele herneenversoilla ja tarjoile.