Mustikkapiirakka on aina ollut lemppareitamme. Täällä Etelä-Suomessa tuli viime kesänä niin huonosti mustikkaa, että jäimme tästä herkusta vallan paitsi. Nyt tilanne kuitenkin korjaantuu, sillä olemme keränneet jo useamman litran mustikkaa pakkaseen. Pohja on samantyyppinen kuin esim. raparperipiirakassa, älyttömän nopea ja helppo tehdä, ja maistuu mainiolle. Laitoimme piirakkaan myös pakastimeen jääneitä vadelmia, joten tästä tulikin kuningatarpiirakkaa.



Kuningatarpiirakka

pellillinen

Pohja:

150g leivontaan sopivaa margista

1 dl fariinisokeria

1,5 dl sokeria

1 dl kaurahiutaleita

1 dl ruishiutaleita

4 dl vehnäjauhoja

3 munaa

reilu 1 dl maitoa

3 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

Päälle:

vähintään 1/2 l marjoja, esim. 4 dl mustikoita ja 2 dl vadelmia

 

Sulata margariini, ja sekoita joukkoon sokerit ja kaura- ja ruishiutaleet. Sekoita tämän jälkeen joukkoon vehnäjauhot. Lisää munat yksitellen. Sekoita maitoon vaniljasokeri ja leivinjauhe (varo, ettei maito vaahtoa yli!), ja lisää maitoseos taikinaan. Jos ihmettelet tässä vaiheessa, miksi taikina on löysää, niin ei hätää: niin sen kuuluukin olla! Kaada taikina pellille, ja lisää päälle marjat. Laita piirakka uuniin 200C, paistuminen kestää noin 20-25 min uunista riippuen. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.