Mustikkapiirakka on aina ollut lemppareitamme. Täällä Etelä-Suomessa tuli viime kesänä niin huonosti mustikkaa, että jäimme tästä herkusta vallan paitsi. Nyt tilanne kuitenkin korjaantuu, sillä olemme keränneet jo useamman litran mustikkaa pakkaseen. Pohja on samantyyppinen kuin esim. raparperipiirakassa, älyttömän nopea ja helppo tehdä, ja maistuu mainiolle. Laitoimme piirakkaan myös pakastimeen jääneitä vadelmia, joten tästä tulikin kuningatarpiirakkaa.
Kuningatarpiirakka
pellillinen
Pohja:
150g leivontaan sopivaa margista
1 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 dl ruishiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
3 munaa
reilu 1 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Päälle:
vähintään 1/2 l marjoja, esim. 4 dl mustikoita ja 2 dl vadelmia
Sulata margariini, ja sekoita joukkoon sokerit ja kaura- ja ruishiutaleet. Sekoita tämän jälkeen joukkoon vehnäjauhot. Lisää munat yksitellen. Sekoita maitoon vaniljasokeri ja leivinjauhe (varo, ettei maito vaahtoa yli!), ja lisää maitoseos taikinaan. Jos ihmettelet tässä vaiheessa, miksi taikina on löysää, niin ei hätää: niin sen kuuluukin olla! Kaada taikina pellille, ja lisää päälle marjat. Laita piirakka uuniin 200C, paistuminen kestää noin 20-25 min uunista riippuen. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.