Olimme viikonlopun mökillä, ja Santtu paistoi kaikille ihania pinaatti- ja banaanilettuja. Santun letuista onkin jo muodostunut käsite! Lettukuvaa ei tällä kertaa ole, mutta kuvan ahomansikat ovat mökin pihasta.

 

 

Pinaatti- ja banaaniletut

 

4 hlölle

 

 

8 dl maitoa

4 munaa

4 dl vehnäjauhoja

pari ruokalusikallista rypsiöljyä/ sulatettua margista

pieni ripaus suolaa

pieni ripaus sokeria

 

Vispaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja sekoita. Pistä joukkoon vehnäjauhot samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää rypsiöljy sekä ripaus suolaa ja sokeria. Jaa taikina kahtia, ja tee toisesta pinaatti- ja toisesta banaanilettuja.

 

Pinaattiletut

1 ps pakastepinaattia

suolaa

 

Sulata pakastepinaatti ja sekoita taikinaan. Lisää joukkoon suolaa. (Suolaa täytyy lisätä hieman tavallista enemmän, jotta pinaatin maku tulisi hyvin esille.)

 

Banaaniletut

1-2 banaania

sokeria

 

Muussaa banaanit haarukalla mahdollisimman mössöksi ja sekoita taikinaan. Lisää joukkoon sokeria maun mukaan.

 

Anna lettutaikinan turvota ainakin puoli tuntia. Paista letut ja tarjoile heti. Pinaattilettujen kanssa sopii erinomaisesti esimerkiksi emmentalraaste tai murustettu feta, banaaniletut voi tarjoilla esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.