Menemme huomenna piknikille kavereiden kanssa, ja peruseväiden (patonki, viinirypäleitä jne.) sijaan viemmekin tällä kertaa suolaisia muffineja, joiden ohjeen löysin Marien sivuilta. Muokkasin hieman oman makuni mukaan, ja näistä tulikin kummankin mielestä huippuhyviä! Vähän kummeksutti etukäteen tuo sokerin käyttö, mutta se sopi siihen aika hyvin. Ensi kerralla saatan kuitenkin vähentää sokerin määrää vaikkapa puoleen (eli jäljelle jäisi 1/4 dl sokeria), munien vaahtoutumiseenhan se lähinnä vaikuttaa.



Pestomuffinit
18-20 kpl

3 munaa
1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl neljän viljan puurohiutaleita
2 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1dl leivontaan sopivaa margariinia sulatettuna
1 prk (2 dl) fraiche 5%
1/2 dl maitoa
200g fetajuustoa
n. 1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 1/2 prk vihreää pestoa
2,5 dl emmentaljuustoa raastettuna

Voitele muffinipeltien kolot (paperisia vuokia ei tarvitse). Riko munat kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5min). Yhdistä sulatettu rasva fraicheen ja maitoon. Sekoita seos munavaahtoon isolla lusikalla taikinaa nostellen. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele ne juuri ja juuri sekaisin vaahtoon. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit melko pieniksi ja lisää taikinaan. Pilko feta pieniksi kuutioiksi ja lisää seokseen. Lusikoi noin 4 rkl pestoa taikinaan, sekoita kevyesti. Peston ei tule sekoittua kokonaan taikinaan.

Lusikoi täyte muffinssivuokiin. Täytä vuoat kokonaan jos käytät muffinipeltiä, jos käytät pelkkiä paperivuokia täytä noin 2/3 vuoasta. Lusikoi noin 1/2 tl pestoa muffinin päälle ja ripottele emmentaljuustoraastetta pinnalle. Paista 200C, alimmalla tasolla n. 15-20 min. Kiertoilmauunissa 175C, alimmalla tasolla n. 15-20 min. Tarjoa jäähtyneenä.