Eilen keittokomerossamme valmistui porkkana-sipuli-kesäkurpitsapiirakkaa. Ohje on Kotivinkin numerosta 10/2005, tosin ei aivan samanlaisena. Alkuperäiseen ohjeeseen tuli 1,5dl perunasosejauhetta, mutta koska meillä ei sellaista syödä, on alla olevassa reseptissä perunasosejauhe korvattu vehnäjauholla (1dl) ja perunajauholla (0,5dl).


Loppukesän piiras
kakkuvuoallinen

Täyte:
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
3-4 porkkanaa
1 kesäkurpitsa (250g)
2 rkl öljyä
2 dl ruokakermaa (5%)
4 dl emmentaljuustoraastetta (sinileima)
3 munaa
suolaa ja mustapippuria

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
150 g leivontaan sopivaa margista
1 dl emmentaljuustoraastetta
1 dl vettä
 

Aloita täytteestä. Pilkon sipulit ja valkosipulit. Raasta kesäkurpista ja kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulia hetki öljyssä (keskilämpö) ja lisää pannulle raasteet + valkosipuli. Paistele kunnes kasvikset ovat pehmenneet, ja siirrä sivuun jäähtymään.

Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet kulhossa. Lisää pehmeä margis ja juustoraaste (sekoittaminen onnistuu varmaan paremmin käsin tai vatkaimella kuin puuhaarukalla).  Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa. 

Rasvaa + jauhota irtopohjainen kakkuvuoka, ja levitä taikina pohjalle ja reunoille. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään, ja kaada täyte taikinan päälle vuokaan. Paista uunin keskitasolla 200C noin 40-50 min. Tarjoa lämpimänä/haaleana.