Meillä ei kovinkaan usein tehdä perunamuussia, joten nyt kun sitä kerrankin on, saamme iltapalaksi ihania rieskoja! Rieskojen teko on helppoa ja ennen kaikkea nopeaa, kun taikinaa ei tarvitse edes turvottaa. Parasta muussia tähän on pieniä perunasattumia sisältävä, mutta jos pidät aivan tasaisesta muussista, niin toki sekin sopii. Rieskat ovat parhaimmillaan tuoreina ja  lämpöisinä, eli ei kannata tehdä suurta satsia kerralla.



Perunarieskat
6-8 kpl

4 dl perunamuussia
1/2 dl rypsiöljyä
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita perunamuussiin rypsiöljy ja kananmunat. Lisää sitten vehnäjauhot muutamassa erässä (taikinan kuuluu jäädä tahmeahkoksi). Jauhoa kätesi hyvin, ja taputtele pellille 6-8 ohutta rieskaa. Pistele haarukalla, ja työnnä kuumaan uuniin (250C). Paista 10-15 minuuttia, kunnes rieskat ovat kullanruskeita. Tarjoa lämpiminä/haaleina.