Kävimme tänään päiväretkellä Porvoossa. Kaiken kiertelyn ja Brunbergin suklaiden maistelun jälkeen teki mieli oikeaa ruokaa. Nämä kikhernepihvit ovat hyvin mietoja; jos pidät mausteisemmasta ruuasta, kannattaa oman maun mukaisia mausteita käyttää rutkasti.



Kikhernepihvit
n. 10 kpl

5 dl kikherneitä (joko liotettuja ja keitettyjä tai purkkikamaa)
2 rkl oliiviöljyä
n. 5 rkl vettä (tai kikherneiden keitinvettä)
2 kynttä valkosipulia
1 pieni sipuli
1/2 kesäkurpitsa
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
mausteita maun mukaan
vehnäjauhoja
öljyä/ rasvaa paistamiseen

Soseuta kikherneet, öljy, vesi ja valkosipulit tasaiseksi tahnaksi. Pilko sipuli hienoksi silpuksi ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Lisää sipulisilppu ja kesäkurpitsaraaste tahnaan, ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pari rkl vehnäjauhoa ja mausteita maun mukaan. Kaada pieni keko vehnäjauhoa pöydälle ja muotoile taikinasta hyvin jauhoitetuin käsin pihvejä (pihvien pinnalle saa jäädä jauhoja, se kiinteyttää niitä). Paista öljyssä/rasvassa keskilämmöllä, kunnes pihvit ovat saaneet väriä. Tarjoile esimerkiksi perunoiden ja sienikastikkeen kera.