Saimme isovanhemmiltani muun muassa tomaattia ja raparperia. Raparpereista tehdään lähipäivinä jotain, mutta ensin oli tomaattien vuoro. Täytettyjä tomaatteja voi tietysti tehdä monella tapaa. Pestotomskut nopea ja maistuva vaihtoehto, kun riisinkeitto ei huvita.



Pestotomskut
2 hlöä

6 tomaattia
puoli purkillista pestoa
tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
pallo mozzarellaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Leikkaa tomaateista lakki irti, ja koverra noin puolet sisuksista pois. (Jos ylijäänyt täyte ei mene heti parempiin suihin, voi sen käyttää esimerkiksi tomaattikastikkeessa.) Laita kuhunkin tomaattiin teelusikallinen pestoa ja nokare tuorejuustoa. Itse käytimme 13% ruohosipulituorejuustoa, ja pistimme lisäksi tuoretta ruohosipulisilppua. Leikkaa mozzarellasta viipaleita tomaattien päälle, ripottele mustapippuria ja oliiviöljyä. Viimeiseksi kannet päälle, ja tomaatit uuniin. 20 minuuttia 200 asteessa oli meidän uunissa sopiva aika. Nam!