Teimme iltapalaksi quesadilloja. Quesadillan oleellinen ainesosa on juusto (queso), jota täytyy olla paljon. Lisäksi laitoimme sisään ei-niin-perinteisiä täytteitä, ja lopputuloksena olikin italialaisvaikutteiset quesadillat. 

 

Mozzarellaquesadillat

2-3 hlö:lle

 

1 pkt (6 kpl) yrtti- ja valkosipulimaustettuja tortillalettuja

1 pallo mozzarellaa

mustapippuria

3-4 tomaattia

1/2 paprika

oliiveja

vapaavalintaista juustoraastetta (esim. emmental, parmesan)

öljyä paistamiseen

 

Pilko/revi mozzarella mahdollisimman pieneksi, ja ripottele kolmen tortillan päälle. Ripottele mozzarellan päälle hieman mustapippuria. Levitä päälle ohueksi viipaloidut tomaatit ja pieneksi paloitellut paprikat. Viipaloi oliivit (tai osta valmiita viipaleita) ja ripottele tortillojen päälle. Raasta vapaavalintainen juusto. Juusto toimii quesadillan koossa pitävänä "liimana", joten sitä täytyy olla tarpeeksi! Lisää lopuksi juustoraaste, ja sulje quesadillat toisilla tortillaletuilla. Paista quesadillat yksitellen paistinpannulla pienessä öljytilkassa, kunnes juusto on sulanut ja pinta saanut väriä (muutama minuutti). Leikkaa valmiit quesadillat neljään osaan ja tarjoile heti.