Teimme tänään sipulipiirakkaa Kurpitsamoskan innoittamana. Pohjan teimme vähän samaan tapaan kuin sienipiirakassa, nyt porkkana korvattiin kepeällä kesäkurpitsalla. Piirakka ei ollut yhtään hullumpaa, tätä voisi tehdä toistekin!

Niin joo, bloggaajat, muistakaa ottaa osaa joulukuun ruokahaasteeseen! Vielä vajaa viikko aikaa..



Sipulipiirakka
piirakkavuuallinen, halk. 26-27cm

Taikina:
50g leivontaan sopivaa margista
0,3dl vettä
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
reilu desi raastettua kesäkurpitsaa, josta ylimääräinen vesi puristettu pois
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
4-6 sipulia
öljyä
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa

1,5-2dl emmental-raastetta (vähemmän, jos ei pidä juustoisesta sipulipiirakasta)
mustapippuria
suolaa

Sulata margariini pehmeäksi. Sekoita leivinjauhe veteen ja lisää margariiniin. Lisää muut aineet yllä mainitussa järjestyksessä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja paista 200C 5min. Siirry täytteeseen: Pilko sipulit ja kuullota öljytilkassa kunnes ne ovat selkeästi pehmenneet. Sekoita kulhossa muut täytteen aineet keskenään. Kun piirakkapohja on paistunut sen viisi minuuttia, levitä sipulit pohjan päälle. Lisää lopuksi munajuustoseos. Paista n. 30-50min (riippuen piirakan paksuudesta), kunnes piirakka on täysin hyytynyt ja saanut myös väriä.