Jos kirjassa mainostetaan ruokaa sanoin "yksinkertaisesti aivan tolkuttoman hyvää", ei lukija voi muuta kuin tarttua vispilän varteen ja toimia. Varsinkin jos ihanuus on mahdollista nauttia hyvän ystävän seurassa vihreää teetä hörppien. Alla on siis kanelijäädykettä Saara Törmän kirjasta Saa vaivata. Se oli hyvää!



Kanelijäädyke
kakkuvuoallinen

Pohja:
3,5dl keksinmuruja esim. digestive-keksejä (me käytimme ruisdigestivejä)
1dl sulatettua leivontaan sopivaa margista

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl siirappia
1,5-2 tl kanelia
1,5 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 175C. Murusta keksit (esim perunasurvimella tai lasinpohjalla) ja sulata margista sen verran, että saat desin sulaa. Sekoita margis keksinmurujen joukkoon. Laita kakkuvuoan pohjalle
sopivaan kokoon leikattu leivinpaperi. (Saat niin jäädykkeen helpommin irti vuoasta.) Painele seos vuoan pohjalle ja paista uunissa n. 7 min. Siirrä sitten pohja vuokineen jäähtymään.

Mittaa kulhoon tuorejuusto, siirappi, kaneli ja vaniljasokeri, ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Mittaa toiseen kulhoon kerma ja vatkaa se vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto juustoseokseen. Kun pohja on jäähtynyt, kaada täyte pohjalle ja tasoita. Laita jäädyke pakastimeen jäähtymään vähintään viideksi tunniksi. Ota jäädyke sulamaan hetki ennen tarjoilua.