torstai, 1. marraskuu 2007
Mainoksen uhri (Kanelijäädyke)
Kanelijäädyke
kakkuvuoallinen
Pohja:
3,5dl keksinmuruja esim. digestive-keksejä (me käytimme ruisdigestivejä)
1dl sulatettua leivontaan sopivaa margista
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl siirappia
1,5-2 tl kanelia
1,5 tl vaniljasokeria
Laita uuni kuumenemaan 175C. Murusta keksit (esim perunasurvimella tai lasinpohjalla) ja sulata margista sen verran, että saat desin sulaa. Sekoita margis keksinmurujen joukkoon. Laita kakkuvuoan pohjalle
sopivaan kokoon leikattu leivinpaperi. (Saat niin jäädykkeen helpommin irti vuoasta.) Painele seos vuoan pohjalle ja paista uunissa n. 7 min. Siirrä sitten pohja vuokineen jäähtymään.
Mittaa kulhoon tuorejuusto, siirappi, kaneli ja vaniljasokeri, ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Mittaa toiseen kulhoon kerma ja vatkaa se vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto juustoseokseen. Kun pohja on jäähtynyt, kaada täyte pohjalle ja tasoita. Laita jäädyke pakastimeen jäähtymään vähintään viideksi tunniksi. Ota jäädyke sulamaan hetki ennen tarjoilua.