Saimme viikonloppuisella sienestysreissulla suppilovahveroita ja hieman muita sieniä. Suppiksista teimme piirakkaa, muut sienet päätyivät alkupaloiksi. Ohjeesta tulee piirakkavuuallinen (halk. 26-27cm), kaksinkertaisena saat suunnilleen pellillisen. Niin, ja piirakka onnistuu varmasti myös kantarelleista tai mitä sieniretkeltä nyt sattuu löytymäänkään. Kunhan tiedät mitä löydät, ettei tule sairaalareissua..;)


Sienipiirakka suppilovahveroista
piirakkavuuallinen, halk. 26-27cm

Taikina:
50g leivontaan sopivaa margista
0,3dl vettä
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
0,5 dl porkkanaraastetta
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1l putsattuja suppilovahveroita
2 sipulia
leivontaan sopivaa margista
suolaa
1,5-2dl juustoraastetta (meillä sinileimaemmentalia ja pikkasen parmesania)
2 kananmunaa
2dl ruokakermaa (5%)
mustapippuria

Tee ensin taikina: Sulata margariini pehmeäksi. Sekoita leivinjauhe veteen ja lisää margariiniin. Lisää muut aineet yllä mainitussa järjestyksessä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja paista 225C 5min. Tee sillä välin täyte: sulata paistinpannulla keskilämmöllä reilu nokare rasvaa, heitä joukkoon suppilovahverot ja paistele kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Lisää pieneksi pilkotut sipulit ja paistele kunnes sienisipuliseos on valmista. Lisää suolaa ja siirrä sivuun jäähtymään. Sekoita kulhossa muut täytteen aineet paitsi sienisipuliseos. Kun piirakkapohja on paistunut sen viisi minuuttia, on täytteen vuoro. Lisää sienisipuliseos munakermaseokseen, tarkista maku, ja kaada pohjan päälle. Paista vielä noin 15-20 minuuttia, kunnes piirakka on täysin hyytynyt. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi vihersalaatin kera.