Tänään vietämme luultavasti (eli jos ei sada..) kesän viimeistä piknikkiä, ja laukkuun pakataan kurpitsansiemen-porkkanasämpylöitä. Iltapäivä sujuu siis mölkkyä pelaten ja kurpitsansiemensämpylöitä natustellen. :) Viimeksi leivoimme piknikille aurinkopuusteja, ja nämä teimme melkein samalla taikinaohjeella. Kurpitsansiemeniä saa muuten ainakin Punnitse ja Säästä -kaupoista.



Kurpitsansiemen-porkkanasämpylät
25 kpl

5 dl vettä tai maitoa
1 - 1 1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
3 dl grahamjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
6-8 dl vehnäjauhoja
4 dl porkkanaraastetta
75 g leivontaan sopivaa margista

reilusti kurpitsansiemeniä

Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja sokeri. Lisää taikinanesteeseen desi jauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää grahamjauhot ja sen jälkeen kaurahiutaleet. Lisää loput vehnäjauhot vähitellen ja sekoita loppuvaiheessa karkeaksi raastetut porkkanat ja huoneenlämpöinen margariini joukkoon. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30min. Vaivaa ilmakuplat pois ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille, ja anna kohota liinan alla n. 30min. Laita uuni lämpenemään 225C. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Paista uunin keskitasolla n. 12min.