Nokkoskeittoa on pitänyt tehdä jo monta vuottta, mutta vasta nyt pääsimme tuumasta toimeen. Pienen etsiskelyn jälkeen löytyi mukavasti nokkosta, ja tunnin päästä siitä olikin jo maukas soppa nenän alla.

Keittoon otettiin mallia Maku-lehden ohjeesta. Keitimme keiton päälle kananmunia, mutta loppukeitto nautittiin seuraavana päivänä raejuuston kanssa.

Nokkoskeitto

4 annosta

15 dl nokkosta

2 rkl voita

3 rkl vehnäjauhoja

8 dl kasvislientä

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

2 dl ruokakermaa

Huuhdo nokkosen lehdet huolellisesti ja keitä niitä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Valuta ja hienonna lehdet.

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna niiden kiehahtaa, mutta ei ruskistua. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi huolellisesti sekoittaen muutamassa erässä. Lisää nokkoset, suola, pippuri ja kerma. Anna hautua vielä 5–10 minuuttia ja tarkista maku.