Nyt tuli keittoa, joka kuuluu ehdottomasti kategoriaan "Tätä Uudestaan". Kantarelleista ei kyllä taida saada mitään pahanmakuista aikaan.. Ohje on pienin muutoksin Marianne Kiskolan kirjasta Papu, Porkkana ja Hillopulla.

1250099062_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kantarelli-linssikeitto

4 hlölle?

1 l kantarelleja (osan voi korvata herkkusienilläkin)

paistoon sopivaa margariinia

1 porkkana

1-2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

1 l vettä

1 kasvisliemikuutio

suolaa

rouhittua mustapippuria

1/2 sitruunan mehu

2,5 dl punaisia linssejä

2 dl ruokakermaa

ruohosipulia

Puhdista ja pilko sienet. Paista sienet rasvassa kypsiksi ja siirrä sivuun. Pilko porkkana, sipulit ja valkosipulit. Kuumenna kattilan pohjalla öljyä ja paistele siinä kasviksia, kunnes ne pehmenevät. Lisää 2/3 sienistä, vesi, kasvisliemikuutio, suolaa, mustapippuria ja sitruunamehu. Huuhtele linssit ja lisää myös ne keittoon. Keitä, kunnes linssit ovat kypsyneet. Soseuta keitto, lisää kerma ja tarkista maku. Lisää tarjoiluvaiheessa loput paistetuista sienistä ja pilkottua ruohosipulia.