Härkäpapua sarvista-kirjasta löytyi ohje pellavansiemenkekseille, jotka sopivat esimerkiksi teen kanssa naposteltavaksi. Oheen olisi voinut tehdä levitettä, mutta me napostelimme nämä sellaisenaan.

Pellavansiemenkeksit

0,5 dl pellavansiemeniä

0,75 dl vettä

0,75 dl grahamjauhoja

1,5 dl vehnäjauhoja

0,75 tl leivinjauhetta

0,25 tl sokeria

0,5 tl suolaa

0,33 dl (kylmäpuristettua) rypsiöljyä

Sekoita pellavansiemenet veteen ja anna turvota noin tunnin verran. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten öljy ja pellavansiemenet vesineen. Sekoita taikina tasaiseksi ja pyöritä palloksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi pariksi.

Säädä uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päällä vähän vajaat pellin kokoiseksi (paksuus 2-3 mm) ja nosta taikina paperin päällä uunipellille. Leikkaa taikina noin 6*6 cm kokoisiin ruutuihin ja pistele haarukalla. Paista uunin ylätasolla 10-15 minuuttia tai kunnes keksit tuoksuvat ja ovat saaneet vähän väriä. Varo polttamasta! Tarjoile sellaisenaan tai levitteen kanssa.