Lettupannun voisi varmaan muuttaa Hilloblogiksi, sillä taas on luvassa hilloa. Tällä kertaa laitoimme omenahilloon kuivattuja luumuja, ja saimme aivan loistavaa joulutorttujen täytettä. Omena-luumuhillo on raikkaampaa kuin perinteinen luumuhillo, mutta luumu maistui kuitenkin selvästi. Alla oleva ohje on summittainen: jos haluat varmistaa haluamasi luumuisuusasteen, osta ekstrapussi luumuja, ja lisää tarvittaessa joukkoon.



Omena-luumuhillo

n. 2 l ei-happamia omenoita kuutioituna (esim. valkeakuulas)
1 pss (250g) kuivattuja luumuja
vettä
sokeria

Kuutioi omenat ja pistä kattilaan. Lisää loraus vettä ja puolisen desiä sokeria. Keittele omenoita keskilämmöllä kunnes kuutiot alkavat pehmetä. Muista sekoittaa usein. Pilko luumut pieniksi ja sekoita omenaseokseen. Kun omenat alkavat kunnolla hajoilla, ota kattila liedeltä ja soseuta hillo. Lisää sokeria maun mukaan. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keittele hilloa kunnes se on valmista. Lisää vettä aina tarvittaessa.