Ulkona on tänään(kin) ollut aikamoinen myräkkä, ja pyörämatkalla töistä kotiin ehdin moneen kertaan miettiä, millä palkitsisin itseni luonnonvoimien uhmaamisesta. Don't get mad, get vegan!-blogista löytyi  kesäkurpitsapannarien ohje, joka sopi loistavasti tähän päivään. Pannareihin tuli kesäkurpitsaa, juustoa ja sipulia, ja amerikkalaiseen tapaan pannarit nostatettiin leivinjauheella. Pannareista tuli kivan makuisia, kannattaa kokeilla esimerkiksi väli- tai iltapalaksi.

Kesäkurpitsapannarit
6-8 kpl

2,4 dl jauhoja
vajaa rkl leivinjauhetta
reilu 1 tl sokeria
hyppysellinen suolaa
reilu 2 rkl öljyä
1 sipuli
4,8 dl kesäkurpitsaa raastettuna
1,2 dl juustoa raastettuna (meillä oli emmentalia)
2 rkl soijajauhoja, 4 rkl vettä (tai kaksi kananmunaa)
pippuria myllystä
(korianterinsiemeniä)
paprikajauhetta
öljyä paistamiseen

Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sokeri, suola ja lopuksi öljy. Hienonna sipuli ja kuullota öljytilkassa pannulla (älä ruskista). Raasta kesäkurpitsa ja juusto. Sekoita soijajauhot veteen ja jätä turpoamaan. Sekoita jauho-öljyseokseen kesäkurpitsa- ja juustoraaste, soijajauho-vesiseos sekä mausteet. Paista pannukakut keskilämmöllä pannulla: Nosta pannulle lusikalla taikinaa ja levitä pannukakun muotoon. Paista muutama minuutti per puoli tai kunnes pannukakut ovat kullanruskeita. Nauti lämpimänä.