sunnuntai, 18. toukokuu 2008
Meiltä löytyy vieläkin jonkin verran viime syksyisiä marjoja pakastimesta. Tänään teimme Härkäpapua sarvista-kirjasta puolukka-ruisjälkkäriä, ja tuhosimme yhden pussillisen puolukoita. Kyllä se pakastimen pohja kohta alkaa häämöttää! :) Käytimme ruissihtijauhojen sijaan ruisjauhoja, joka varmaan oli osasyy siihen, ettei jälkkäristä tullut niin vaahtoisaa kun ohje antoi ymmärtää. Hyvää tästä tuli, mutta ei sentään voita äidin tekemää puolukkapuuroa. Pitäisi joskus kopioida se ohje..
Puolukka-ruisjälkkäri4 annosta1,5 dl ruissihtijauhoja (me korvasimme ruisjauhoilla)2 dl kiehuvaa vettä4 dl (200g) pakastepuolukoita + hieman koristeeksi0,5 dl sokeria1-2 tl vaniljasokeriaSekoita ruissihtijauhoihin kiehuva vesi. Lisää loput aineet ja vatkaa vaahdoksi. Jos käytät tuoreita tai sulaneita puolukoita, jäähdytä ruisseos hyvin ennen vaahdottamista.