Nautimme eilen kolmen ruokalajin illallisen, joka alkoi Keittiksen paahteisella paprikakeitolla. Paprikakeittoa seurasi sieni-kesäkurpitsa-risotto, ja lopuksi nautimme crema catalanaa. Paprikakeitto oli mukavan pehmoisaa, enemmän potkua haluavat voivat lisätä chiliä Sohvin ohjeen tapaan.

1270848.jpg

Paahdettu paprikakeitto
2 hlölle alkuun

1 sipuli
2-3 kuorimatonta valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1-2 rkl oliiviöljyä
vajaa puolikas appelsiinin raastettu kuori ja mehu
150 g tomaattimurskaa
n. 1 dl kylmää vettä
suolaa ja mustapipppuria myllystä
basilikaa koristeeksi

Lämmitä uuni 200C. Pese ja halkaise paprikat, poista siemenet. Lohko paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit kahdeksaan osaan. Levitä leivinpellille paprikat, sipulit ja valkosipulit (kuorineen). Kaada vihannesten päälle oliiviöljy ja sekoita hyvin. Kääntele paprikat nahkapuoli ylöspäin. Paahda kasviksia n. 30 min., kunnes ne ovat kypsiä ja vähän hiiltyneitä.

Anna kypsien vihannesten jäähtyä tovi. Raasta sillä aikaa appelsiinin kuori ja purista mehu. Kuori kypsät valkosipulit. Mittaa tehosekoittimeen tomaattimurska, appelsiinin kuori ja mehu, jäähtyneet vihannekset ja vesi. (Hiiltyneet paprikankuoret kannattaa kuoria pois.) Aja tasaiseksi keitoksi, lisää tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele keitto basilikasilpulla ja mustapippurilla, ja tarjoa viileänä/haaleana. (Me söimme haaleana.)