To do-listalla on jo pidempään majaillut Monkeyfoodin banaanikakku, joka tottelee muun muassa nimiä sydänilon kakku ja juukelin hyvä banaanikakku. Eilen kakun sai sitten ruksia listalta ja täytyy sanoa, että kyllä oli hyvää! Banaanisattumat ja jogurtti tekivät kakusta mehevää ja makoisaa. Paistotaidot vaativat vielä vähän treenausta, nyt toinen puoli jäi toista vaaleammaksi (arvatkaa kumpi näkyy kuvassa..;)). Mutta väliäkö tuolla, kun maku oli loistava! Me nautittiin kakkua kaupan suklaakastikkeen kera, johon oli sulatettu 70-prossaista suklaata. Ehkäpä olisi kannattanut tehdä Ylimuulin kastike. Toimii kyllä mainiosti ilman kastikettakin, ja voi olla, että pakastimeen pistetty puolisko pistetään suihin ihan sellaisenaan.



Sydänilon kakku

kakkuvuuallinen


4 dl jauhoa
1,75 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

1 tl suolaa
150 g sulatettua leivontaan sopivaa margista
4 (yli)kypsää banaania
2 munaa

2 dl maustamatonta jogurttia (tai piimää)
(vuoan jauhottamiseen rasvaa sekä jauhoja tai kookoshiutaleita)

Voitele vuoka ja jauhota jauhoilla tai kookoshiutaleilla. Laita odottamaan. Kuumenna uuni 200C. Sekoita kuivat aineet. Muusaa banaanit toisessa astiassa, mutta älä liian muusiksi, jätä kunnollisia sattumia. Lisää joukkoon sulatettu margis, kananmunat ja jogurtti/piimä. Kaada kuivat aineet samaan kulhoon ja nostele puuharukalla kevyesti sekaisin. Ei liikaa! Jauhoa saa jäädä vähän näkyviin, ei vatkausta.

Siirrä taikina vuokaan ja vuoka uuniin, n. 25 min tai muutamaksi minuutiksi pidemmäksi ajaksi, riippuen uunista. (Meidän uunille sopiva aika oli suunnilleen puoli tuntia.) Älä jymistele keittiössä, ettei kakku lässähdä. Poista se uunista kun se on saanut väriä ja kohonnut. Kakun on tarkoitus jäädä hyvin kosteaksi ja banaanisattumien mehevöittämäksi. Anna jäähtyä rauhassa ja kumoa sitten. Valmista kuorrutus.

Kuorrutus

2,75 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kahvia
3 rkl kaakaota (van Houten)
50 g voita sulatettuna

Sekoita muut aineet ja lisää lopuksi sulatettu voi. Kaada jäähtyneen kakun ylle ja tarjoile.